"Room 26 Seat" - een SketchUp component

Zaterdag volgt er een nieuwe SketchUp tutorial. Vandaag een link naar een interessante component: de Room 26 Seat, een ontwerp van Studio Arne Quinze.

Arne Quinze is een Belgisch conceptueel kunstenaar en futuroloog, die vooral bekend is om zijn grote constructies in het straatbeeld. Hij is oprichter en art director van het internationaal designlabel Quinze & Milan, en Studio Arne Quinze (SAQ), een creatieve cel voor conceptuele architectuur, urbanologie, onderzoek en communicatie. Als industrieel ontwerper is hij het best bekend door zijn controversiële Primary Pouf, een eenvoudig en kleurrijk zitmeubel, en als ontwikkelaar van QMFoam, het materiaal waaruit zijn eerste collecties gemaakt werden. Bron: Wikipedia

room26-seat-1

De Room 26 Seat is een eenvoudige zetel, die hout en QMFoamop een mooie manier combineert. Die eenvoud komt ook tot uiting in het SketchUp model, dat door “lotserd” gemodelleerd werd, en slechts 34kB groot is. Misschien kunnen de obligate Barcelona Chair of Eames Lounge Chair nu eens achterwege blijven?

room26-seat-skp